Lagerfinansiering fordonshandlare

Lagerfinansiering fordonshandlare

Gör fler och bättre bilaffärer med Handlarfinans. Vi bryr oss om att allting blir bra hela vägen – hur du köper in dina bilar, men också att det är en smidig process att sälja. Att vi har nära samarbete med marknadens bästa aktörer gör att du kan sköta samtliga delar av affären via samma system – snabbt, smidigt och enkelt.
Genom våra tjänster kan din verksamhet växa.

Köpa in bilar med lagerfinansiering

Skillnaden mellan oss på Handlarfinans och andra traditionella banker är att vi godtar fordonet som säkerhet. Varje affär har ett värde för oss. Vi ser alltså värdet i varje fordon och vill ge dig möjlighet att växla upp och aldrig behöva tacka nej till en bra affär.

Vad är lagerfinansiering?

Lagerfinansiering, eller lån för fordonshandlare som vi kallar det, är ett sätt att använda ditt lager som säkerhet för ett lån. Genom lagerfinansiering kan du köpa in de fordon du vill, vilket kommer skapa nya möjligheter för din verksamhet.

Skapa ett växande företag med lån för fordonshandlare

Risken finns att lånemarknaden sätter stopp för din verksamhet om du vill växa, eftersom de inte ser värdet i dina fordon, men nu behöver du inte längre avstå lönsamma affärer på grund av likviditetsbrist.

Genom lagerfinansiering via Handlarfinans kan ditt företag växa, bli större och erbjuda fler bilar till dina kunder.

Det spelar ingen roll var du köper bilen.

Hur fungerar Handlarfinans?

Hitta ett fordon att köpa

Efter att du har blivit kund hos Handlarfinans och har hittat ett fordon som du vill köpa behöver du logga in på kundportalen och ange uppgifter om köpet. Vi godkänner din ansökan om bilaffären inom några minuter.

Signera avtalet med BankID

För både din och säljarens trygghet signerar ni enkelt avtalet med Mobilt BankID.

Pengarna på kontot direkt

När ni båda har signerat avtalet syns pengarna på säljarens konto inom bara några minuter. Snabbt, smidigt och enkelt.
All information du behöver finns när du loggar in som kund hos oss.

Varför ska jag använda lagerfinansiering via Handlarfinans?

Det finns många anledningar till att använda lagerfinansiering, men ett syfte är att öka din försäljning. Genom att Handlarfinans hjälper dig med finansiering kan du köpa in fler bilar och ge dina kunder ett bredare utbud och därmed öka företagets omsättning.

Oavsett om du köper fordon från privatpersoner, företag eller via import kan du finansiera ditt inköp med lagerfinansiering hos oss.

Bra kreditgräns

Vår vanligaste kreditgräns är 3 mkr och i den finns ofta utrymme att göra de inköp du behöver. Men om det behövs kan gränsen med tiden höjas till 100 mkr. Vi erbjuder finansiering på upp till 90 % av inköpspriset, för att du ska kunna öka din inköpsförmåga.

Gör fler bra affärer

Det är ofta dyrt att tacka nej till en bra affär. Därför vill vi att du ska kunna tacka ja. Så länge du har en lokal där du ställer ut fordonen du köper in samt har en flytande försäkring, så har du uppfyllt våra krav för att få möjlighet till finansiering från oss.

Du är redo när möjligheten uppstår

Eftersom riktigt bra affärer ofta försvinner lika snabbt som de uppkommer är vi noga med att vara snabba. Vi har stort förtroende för att du som handlare kan din sak och vet vad som är en bra affär. Därför kan vi vara snabba med att låna ut pengar.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att finansiera ditt nästa bilköp? Kontakta oss så berättar vi mer.

Hur ökar jag omsättningen?

Om du vill öka din omsättning i en snabbare takt behöver du fler bilar. För att köpa fler bilar behöver du såklart pengar att köpa dem med.

Pengarna kan vi hjälpa till med, men för att vinsten ska öka behöver även bilarna du köper ha god marginal. Att köpa in många bilar med dålig marginal leder istället till minskad vinst. Att vara smart i sina inköp är en viktig del för att driva affärerna i rätt riktning och öka omsättningen.

Trygga köp

Som bilhandlare köper du ofta in bilar från olika inköpskanaler. Det kan vara via auktioner, privat, inbyten eller köp från vänner eller släktingar.

Tänk på att ha avtalen på plats

Oavsett om du köper in bilar från auktion, Blocket eller från en vän – se till att allt går rätt till. Det är lockande att ta genvägar, särskilt om man handlar med närstående, men ha alla papper och avtal på plats. Det tjänar du på i längden.

Säker betalning med Handlarfinans

Vi på Handlarfinans är inte bara en hjälpande hand vid finansiering. Vi är även en trygg partner som säkerställer betalning och signering av köpekontrakt. Allt går smidigt och enkelt med Mobilt BankID och du slipper hantera betalningar med personer eller företag du inte har köpt bilar av tidigare. Eftersom vi använder oss av direktöverföring, kommer säljaren att se pengarna på sitt konto på bara några minuter oavsett bank, dag och tid, och ni båda kan känna er nöjda med att betalningen har gått rätt till.

Vi hjälper dig att finansiera dina köp och säkerställer helt enkelt att allt som rör betalningar sköts rätt och riktigt, så att du kan fokusera fullt ut på det du är bäst på – att hitta och handla bilar!

Säkra betalningar gör att du alltid kan vara trygg i dina inköp.

Grundat av bilhandlare för bilhandlare

Handlarfinans är grundat av bilhandlare och vi verkar för att förenkla vardagen för bilhandlare. Med vår erfarenhet i ryggen vet vi vad du som bilhandlare behöver för att optimera ditt erbjudande och göra bra affärer.

Vill du veta mer om hur vi jobbar med att finansiera och säkra bilköp? Kontakta oss så berättar vi mer.

Kontakta oss gärna så att vi kan berätta mer om hur vi jobbar.

Snabbt, smidigt och enkelt

I vår plattform går det enkelt och snabbt att finansiera ett nytt inköp av en bil. Så länge allt ser bra ut, blir affären godkänt på bara några minuter. Eftersom vi använder Mobilt BankID kan du vara säker på att du gör en trygg affär. Utöver finansieringslösningar har vi även en egen marknadsplats där du som bilhandlare kan hitta och jämföra exklusiva inköpsmöjligheter.
Läs mer
Riktigt härliga, supertrevlig, enkla att ha med att göra. Ett team med tålamod 🙂 Supersmidigt med gruppen 🙂

4or Wheel Deal
Läs mer
Grymt bra service och riktigt bra personal (team). De finns tillgängliga från början till slut för varje affär. Vi har kunnat utöka vårt utbud till dubbelt än vad vi haft med hjälp av Handlarfinans!

Amkoos Bilar
Läs mer
Fantastiskt! Revolutionerande för fordonsbranschen, snabb service och personal som förstår vidden av flexibilitet! Rekommenderar starkt!

Olssons Bil
Läs mer
Handlarfinans är det bästa som har hänt mig. Jag var en småbilföretagare med mycket begränsad likviditet. Tack vare Handlarfinans har jag ökat med det dubbla och försäljning fortsätter att öka. Teamet bakom handlarfinans är underbara. Vi är som en familj. Stort tack till handlarfinans och tack för allt ni gör <3 Rekommenderar Handlarfinans till alla.

Kävlinge Bilcenter
Läs mer
5/5 stjärnor. Väldigt professionell, serviceinriktad och trevlig upplevelse att jobba med dom. Stark rekommendation.

Mellanbil
Läs mer
Fantastiskt bra team som ger riktigt bra service. Handlarfinans har hjälpt oss att få bättre ekonomi på företaget!

Smålands Bilcentrum
Läs mer
Smidigt upplägg och otroligt snabb och bra service! Rekommenderas starkt!

Handla Bil Sverige
Läs mer
Bäst off the best

Sigtuna Motor
Läs mer
Bästa företaget någonsin, ni var först ut med det ni gör och ni ska vara stolta över det, ni har hjälp och hjälper mig alla timmar på dygnet 7 dagar i veckan 🚀🚀🚀

Tobbe, Haninge Bilpark
Läs mer
Förutom en riktigt bra affärsidé tillhandahålls snabb och kompetent support. Ett riktigt super företag.

Elbila
Läs mer
100% Alltid bra service, och jag är tacksam för att ni finns🙏

JEJH Bil Jönköping
Läs mer
Väldigt enkla och hjälpsamma att samarbeta med, alltid tillgängliga, löser alla handlingar väldigt fort.

Borås Bilhandel
Föregående
Nästa
FAQ

Vanliga frågor och svar om Handlarfinans och lagerfinansiering fordonshandlare

  • Du måste ha en lokal där du ställer ut fordonen.
  • Du måste kunna anmäla ägarbyten direkt (direktanmälan via Transportstyrelsen).
  • Du måste ha en flytande försäkring (fordonslagerförsäkring).
Vi tycker inte att din budget sätter stopp för dina affärer. Därför försöker vi alltid erbjuda en högre kreditgräns än vad du behöver. 3 mkr är vår vanligaste kreditgräns när du som fordonshandlare inleder ett samarbete med oss, som med tiden kan höjas upp till 100 mkr.

När du säljer din bil till en fordonshandlare som samarbetar med Handlarfinans får du ett digitalt köpeavtal av Handlarfinans som du signerar med Mobilt BankID.

För dig som säljer privat är det tryggt och vi kan på ett säkert sätt styrka att du är den registrerade fordonsägaren i Transportstyrelsens fordonsregister.

Köpeavtalet börjar gälla när du har tagit emot pengarna på det angivna kontonumret. Du behöver aldrig lämna ifrån dig bilen, nycklarna eller registreringsbeviset förrän pengarna kommit in på kontot. Eftersom vi använder direktöverföring, förs pengarna snabbt över och syns på ditt konto inom bara några minuter – oavsett vilken bank du har.

I fordonsregistret står du som registrerad brukare, alltså leasingtagare, och Handlarfinans som finansiär.
Vi vet vikten av att aldrig missa en bra affär och att alltid sätta våra kunder först. Om det dyker upp frågor, ska du inte behöva vänta på oss. Därför har vi öppet dygnet runt, varje dag.

Kontakta oss dygnet runt

Fyll i formuläret på sajten, eller maila: hej@handlarfinans.se eller ring: 010–550 00 01.