Så kan du ta mer betalt för dina bilar!

Förutom att du förstås vill sälja dina bilar till bästa möjliga pris ska dina kunder känna sig nöjda och glada över sitt köp när de lämnar din bilhandel. Och det finns knep för att ro hem en bra affär som inte kräver en massa extra utgifter.

Här har vi samlat våra bästa tips på hur du kan maximera vinsterna av försäljningen av dina bilar och få ut det bästa av dina investeringar.

Hur får man så bra betalt som möjligt för sin bil?

När du ska sälja en bil finns det en rad faktorer som spelar in som kan påverka vad din kund är villig att betala. Förutom att du ska vara tydlig i din kommunikation med kunden om bilen, såsom skick, funktioner, årsmodell och annan viktig information vinner du på att i din annons använda ljusa, tydliga bilder där hela bilen syns, såväl på utsidan som på insidan. Vill du lägga till flera bilder kan du göra det, tänk bara på att allra först visa bilens exteriör och därefter interiör, då det är vad kunden vill se i första hand.

Har bilen en bra servicebok med stämplar; ta en bild på den och lägg upp i annonsen. Att erbjuda snabb och tillgänglig service på mail och telefon är också viktigt för att driva bra affärer. Det bidrar till ett positivt helhetsintryck och underlättar för kunden ifall den har frågor och funderingar innan affären blir av.

Sälj in tilläggstjänster – och få ut mer av affären

För att få ut mer av din affär kan du erbjuda tilläggstjänster. Finansiering till en högre ränta än sin basränta är en bra start då finansbolagens kickbacks är mycket generösa. Du kan även sälja in tilläggstjänster som exempelvis vinterdäck för att höja marginalen per bil. Har du logistiken och tiden kan du erbjuda kostnadsfri hemleverans – något som definitivt ger ett mervärde för dina potentiella köpare!

Var tydlig med kostnaderna

Det är viktigt att informera om alla kostnader och lägga med dem i finansieringskalkylen. Visar du transparens med kostnaderna är chansen större att du kunden accepterar extra kostnader för eventuella tilläggstjänster.

Så funkar Handlarfinans

På Handlarfinans blir det enkelt för dig som bilhandlare att göra det gör bäst: bra affärer. Genom att erbjuda en helhetslösning för finansiering och inköp är det enkelt för dig som bilhandlare att göra smidigare och bättre affärer.

Vill du ta din verksamhet till nästa nivå och göra det tillsammans med oss? Kontakta oss så pratar vi mer!