Så hittar du bra inköpsmöjligheter!

Är du bilhandlare och letar efter nya sätt att köpa in fler bilar? Det finns många möjligheter att köpa in nya bilar på. Auktioner, privatköp på annonssidor eller inbyten från andra bilhandlare är de vanligaste alternativen för dig som är på jakt efter nya pärlor till ditt stall.

Här har vi samlat våra bästa tips på var och hur du smartast, smidigast och säkrast köper in fler bilar. Så att du kan utöka din verksamhet och maximera din affär.

Var finns inköpsmöjligheterna?

Om det är dags att växla upp och utöka lagret, finns det flera ställen att leta på. Här kommer de vanligaste:

  • Auktioner: Kika på exempelvis KVD, Trading Solutions, BCA, Klaravik och Volvofinans.
  • Privatköp: Bra köp kan göras via till exempel Blocket eller andra annonssidor.
  • Inbyten: Det är vanligt att andra bilhandlare säljer vidare bilar de inte själva vill ha. Håll utkik efter det – det kan oftast innebära en bra inköpsmöjlighet.
  • Internt: säljer din kompis, släkting eller bekant en bil kan det självklart vara en god idé att slå till. Men även om det kan locka att skippa allt det formella – se till att allt går rätt till.

Bra att tänka på vid inköp av bilar

Vid inköp av nya bilar finns det några saker som är bra att ha i åtanke för att inte göra ett dåligt köp – eller i värsta fall bli lurad. När du köper in en bil via Blocket eller någon annan annonssida finns det alltid en risk att bli lurad då det inte alltid är den rättmätiga ägaren som annonserar ut bilen. När du köper en bil via en annonssida behöver du först och främst se till att bilen finns hos den som annonserar den. Kontrollera också allt som påverkar bilens värde noggrant innan du slutför köpet. Om du köper bilar via auktioner så är risken att bli lurad desto mindre. Fördelen med auktioner är att du har en stark motpart som nästan uteslutande har bilen i besittning. Du riskerar därför inte att betala för något som inte finns.

Säkerställ trygg betalning

Om du ska köpa bilar från olika inköpskanaler är det viktigt att du har en säker metod för betalning. Handlarfinans är en trygg partner som hjälper dig att säkerställa betalning och signering av köpekontrakt. Hos oss gör du det smidigt och enkelt med BankID. Med Handlarfinans har du en seriös partner där du slipper hantera betalningar med andra privatpersoner eller handlare som du inte köpt bilar av tidigare. Vi hjälper dig att finansiera dina köp och säkerställer att allt som rör betalningar sköts rätt och riktigt. Så att du kan fokusera fullt ut på det du är bäst på – att hitta och handla bilar!

Så funkar Handlarfinans

I Handlarfinans plattform går det enkelt och snabbt att finansiera ett nytt inköp av en bil. Om allt ser bra ut blir affären godkänd inom några minuter. Handlarfinans har dessutom en egen marknadsplats där du som handlare smidigt kan hitta och jämföra exklusiva inköpsmöjligheter.

Handlarfinans är grundade av bilhandlare, för bilhandlare. Därför vet vi vad du som bilhandlare behöver för att optimera ditt erbjudande. Vill du veta mer om hur vi jobbar med att finansiera och säkra bilköp? Kontakta oss så berättar vi mer!