Bilhandlare: så maxar du vinsten

Du som är bilhandlare och vill expandera din verksamhet står förmodligen inför en rad utmaningar. Det största hindret för att köpa in fler bilar är nästan alltid tillgång på kapital. Du vill troligtvis växa snabbare än vad banken är villig att låna ut. Men det kan också vara svårt att få tag i bilar med tillräckligt bra marginal för att göra goda andrahandsaffärer.

Så, hur gör man för att driva sin affär framåt och öka vinsten? I det här blogginlägget vägleder vi dig till maximerad vinst genom smartare bilhandel!

Handla smartare

Den som är bra på att göra affärer är sällan den som är bäst på att pruta – utan den som är bäst på att hitta lösningar som ger mervärde för såväl säljaren som köparen. Det kan du som bilhandlare göra bland annat genom att sälja dina bilar med garantier, tillbehör och vinterhjul. Ett annat tips för att sälja smartare är att använda dig av en registreringsavgift. Varje tusenlapp i extra intjäning ger många kronor på sista raden i slutet av månaden.

Annonsera smartare

Det är dyrt att slarva. När du köper bilar är det din uppgift att se till att bilen håller den standard som den utlovar. Och när du säljer bilar är det din uppgift att se till att annonsen är komplett. Innan du laddar upp en annons – se till att alla tillbehör är inlagda och att alla tänkbara sökord är inkluderade i annonsen. Kom ihåg att de flesta köpare inte är lika proffsiga på att söka som du är. Om du ska annonsera en Porsche 997 är det viktigt att det också står 911 i annonsen.

Förbered bilen inför visning

Gör i ordning bilen inför att en potentiell köpare ska komma och titta på den. Det är billigare för dig att fixa eventuella skavanker på din lokala verkstad än att behöva handskas med en kund som tvunget vill lämna in bilen på en märkesverkstad. Att stå för garanti själv är också dyrt så att sälja bilen med ett eller två års garanti är bra för såväl din huvudvärk som effektivitet.

Öka omsättningen snabbare

För att öka din omsättning i en snabbare takt behöver du fler bilar. Och för att köpa fler bilar behöver du givetvis pengar att köpa dem med. Det är dock inte allt – du behöver också se till att bilarna du köper har god marginal. Att köpa många bilar med dålig marginal kommer inte leda till ökad vinst, tvärtom. Smarta köp är av stor vikt för att driva din affär i rätt riktning och öka omsättningen och vinsten i en snabbare takt.

Handlarfinans hjälper dig med kapital

Vi på Handlarfinans hjälper dig med finansiering till dina kommande bilinköp. Riktigt bra inköpsmöjligheter med hög vinst kommer sällan och försvinner dessutom snabbt, så det gäller att vara likvid och redo när möjligheten väl uppstår. Handlarfinans har stort förtroende för att handlaren kan sin sak och vet vad som är en bra affär, därför kan vi vara snabba med att låna dig pengar. Vi har möjlighet att ge höga limiter vilket ger dig som handlare chansen att göra riktigt bra inköp!

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att finansiera ditt nästa bilköp? Kontakta oss så berättar vi mer.