Se hur vi hjälper våra kunder att växa

QR MOTOR

HANINGE BILPARK

NOLHAGE BIL

Tack alla kunder!

så här fungerar det

Snabbt, tryggt och enkelt!
Läs mer om processen

2.

Du betalar kontantinsats (mellan 10-25% av inköpspriset beroende på finansieringsgrad) och väljer när köpeavtalet ska till både dig och säljaren av fordonet. Köpeavtalet signeras med BankID.

3.

Handlarfinans betalar hela köpeskillingen till säljarens konto.

4.

Ägarbyte genomförs, antingen via direktanmälan eller med hjälp av kontrollnumret från registreringsbeviset. Du registreras som brukare och Handlarfinans står som leasinggivare.

5.

När du vill sälja bilen (eller bara avsluta finansieringen) görs det med ett knapptryck i vår kundportal. Du betalar resterande lånebelopp samt resterande räntebelopp fram till lösendagen. Du kan registrera bilen på nya ägaren samma dag.

Vanliga frågor

Hur stora belopp får jag göra inköp för?

Vårt mål är att du ska känna dig obegränsad, därför försöker vi hela tiden hålla limiten högre än du behöver. Vanligast är en startlimit på 3MSEK, med möjlighet till höjning upp till 70MSEK genom bl.a. bra relation och positiv historik.

Hur gör jag när jag ska sälja en finansierad bil?

Om du vill sälja fordonet måste du i samband med det avsluta och slutbetala finansieringen. Detta görs med ett knapptryck i inloggat läge. Om vi får in slutbetalning innan klockan 15:30 på en vardag försvinner vår leasingspärr inom en halvtimme. Efter det kan ni göra ägarbytet till slutkund.

På helger eller andra röda dagar kan vi inte ta bort leasingspärren. Ska leveransen ske under helgen rekommenderar vi att slutbetala bilen innan fredag kväll.

Om du vill leverera en bil med leasingspärr på en helgdag behöver du ställa på bilen så kunden får köra på er försäkring till nästkommande vardag, först då vi kan släppa leasingspärren.

Vem äger fordonet som jag finansierar via er?

Du står som registrerad brukare i fordonsregistret, med Handlarfinans som finansiär.

Jag är privatperson som ska sälja min bil till en bilhandlare som använder Handlarfinans - hur fungerar det?

När du säljer din bil till en bilhandlare som använder Handlarfinans kommer du få digitalt köpeavtal av Handlarfinans. vilket du kan signera med BankID. Detta gör vi för att kunna styrka att du som säljare är den registrerade fordonsägaren (i transportstyrelsens fordonsregister)

Köpeavtalet är inte giltigt förens du fått pengarna på angivet kontonummer i köpeavtalet. Du behöver därför inte lämna ifrån dig varken nycklar eller registreringsbevis förens du har pengarna på kontot (vi gör alltid överföring samma dag). Tryggt och smidigt!

Hur avslutar jag finansieringen av ett fordon?

Du kan när som helst - kostnadsfritt - avsluta en pågående finansiering av ett fordon, exempelvis vid försäljning.

Vilka är grundkraven för att få använda Handlarfinans lagerfinansiering?
  • Du måste ha en lokal där du ställer fordonen
  • Du måste ha direktanmälan för ägarbyten (ges ut av Transportstyrelsen)
  • Du måste ha en flytande försäkring (fordonslagerförsäkring)
Hur lång är kredittiden på ett fordonsinköp via er?

Till en början löper finansieringen i 120 dagar, men med möjlighet att kostnadsfritt avsluta den i förtid. Det finns även möjlighet att förlänga upp till ett år.

På vilka inköp kan jag använda Handlarfinans?

ALLA: Vi godkänner köp från alla olika inköpskanaler - såsom marknadsplatser, företag, privatpersoner och när du vill göra inbyten.