5 saker att tänka på när du väljer finansieringspartner

Som bilhandlare är det ofta helt avgörande att ha tillgång till extra kapital när man behöver det. För bolag som vill växa är det kanske extra viktigt att han en bra finansieringspartner som matchar ens behov och ambitioner.
Men hur ska man då tänka när man väljer sin finansieringspartner? Nedan har vi sammanställt fem saker som vi tror är viktigt.

Välj en partner som erbjuder rätt typ av finansieringslösning

Detta är såklart en helt grundläggande fråga. Är det ett traditionellt lån du behöver vänder du dig antagligen till din bank, men om du vill kunna använda fordonet du investerar i som säkerhet är Lagerfinansiering rätt lösning.

På Handlarfinans är vi störst på Lagerfinansiering. Vi kan finansiera upp till 90% av inköpspriset och erbjuder upp till 100 miljoner kronor i kreditlimit. På så sätt kan vi hjälpa dig att ta ditt bolag till nya höjder, utan att du behöver låsa upp värdefullt kapital eller gå till banken för ett traditionellt lån.

Hitta en partner som förstår branschen

Branschkännedom ska inte underskattas. Du behöver en partner som verkligen förstår vilka förutsättningar du har i din vardag, som känner till de utmaningar du brottas med och som har ett erbjudande anpassat därefter.

Handlarfinans är sprunget ur marknaden. Vi är i grunden själva bilhandlare och vet hur frustrerande det är att behöva avstå från en bra affär bara för att banken inte förstår ens verksamhet och kan se potentialen i en affär. Därför erbjuder vi Lagerfinansiering, där du använder fordonet som säkerhet för affären, och har byggt hela vår verksamhet för att kunna stötta dig som bilhandlare i dina affärer.

Tänk på öppettiderna

Låter det som ett konstigt råd? Det är det inte, för när gör du egentligen dina affärer? Är det verkligen alltid under kontorstid eller händer det att du gör affärer på kvällar och helger? I sådana fall är det viktigt att din finansieringspartner finns tillgänglig även då.

På Handlarfinans vet vi att det kan gå fort i bilbranschen, möjligheter kan dyka upp snabbt och ingen vill missa en bra affär. Därför har vi öppet dygnet runt, varje dag, för att alltid finnas där när du behöver oss. Och vanligtvis kan vi godkänna affärer på några minuter.

Välj en lösning som passar dina inköpskanaler och -rutiner

Hur köper du in dina fordon? Du jobbar säkert med inbyten och gör dina inköp i olika kanaler samt både från privatpersoner och företag. Då behöver du en partner som kan stötta dig i alla dessa sammanhang.

På Handlarfinans erbjuder vi Lagerfinansiering oavsett om du köper din bil från en privatperson eller ett företag, om den köps i Sverige eller är en import. Vi vet att den ena affären sällan är den andra lik och förhåller oss till de förutsättningar som finns och det stöd du behöver.

Hitta en partner som tillför nya värden

Är det verkligen bara finansiering du behöver av din finanspartner? Hade det inte varit bra om de också kunde stötta dig i andra delar av din affär?

På Handlarfinans ser vi oss som din affärspartner. Vi stöttar dig med rådgivning genom hela affären och hjälper dig att hantera allt tryggt och enkelt med vår digitala plattform. Dessutom erbjuder vår Marknadsplats, en plattform där du kostnadsfritt kan både köpa och sälja fordon.