Hur fungerar lagerfinansiering?

Hur fungerar lagerfinansiering egentligen? Man brukar säga att det är en sorts lån för bilhandlare, där finansieringsmodellen går ut på att du använder ditt lager som säkerhet. Oavsett om du köper bilar från privatpersoner via sociala medier, som exempelvis Facebook Marketplace, eller Blocket från företag eller via import, kan du använda dig av lagerfinansiering.

Denna typ av finansieringstjänst gör att du snabbt kan öka inköpsförmågan i företaget, samtidigt som du slipper bli begränsad av traditionella banker som inte har samma tilltro till branschen som vi på Handlarfinans har.

Hur finansierar bilhandlare sina bilar?

Hur man som bilhandlare finansierar sina bilköp kan förstås variera. Vissa sitter redan på kapital i sitt företag för finansiering och kan köpa in sina bilar kontant, medan andra måste vända sig till banken för att få lån. Om banken säger ja, vill säga.

Dessvärre finns det alltid en risk för att traditionella banker sätter stopp. De ser nämligen inte värdet i dina bilköp och är rädda att låna ut pengar. För att man som bilhandlare ska slippa avstå en lönsam affär finns det andra lösningar, till exempel lagerfinansiering, som ju också är en typ av billån.

Vad är lagerfinansiering?

Lagerfinansiering är ett sätt för dig som bilhandlare att kunna göra fler och bättre affärer, utan begränsningar.

På Handlarfinans bryr vi oss inte bara om hur du köper in dina bilar, utan även att det är en smidig process att sälja dem. Vi har nära samarbeten med marknadens bästa aktörer som gör det möjligt att sköta hela processen via ett och samma system. Väljer du lagerfinansiering genom oss på Handlarfinans blir dina affärer helt enkelt snabbare, smidigare och enklare.

Hur fungerar Handlarfinans?

Handlarfinans erbjuder lagerfinansiering via en trygg och enkel process. Med oss slipper du oron över likviditetsbrist. Vi hjälper dig med finansiering för att du ska kunna köpa och sälja bilar snabbt, smidigt och enkelt. Själva processen består av tre steg:

  1. Du har hittat ett fordon att köpa

Du har hittat ett fordon som du vill ha hjälp att finansiera. Genom att logga in på vår kundportal, kan du ange alla uppgifter om köpet. Ser allt rätt och riktigt ut godkänner vi din ansökan inom några minuter.

  1. Säljare och köpare signerar med mobilt BankID

När vi godkänt din ansökan får både du och säljaren signera avtalet via mobilt BankID, vilket ger en trygg affär för båda parter.

  1. Pengarna hos säljaren inom minuter

När avtalet är signerat kommer pengarna in på säljarens konto inom bara några minuter.

Här kan du läsa mer om lagerfinansieringens fördelar

Varför välja just Handlarfinans?

Det finns flera anledningar att vända dig till oss. En av anledningarna är att lagerfinansiering faktiskt kan öka försäljningen för ditt företag. När vi hjälper till med finansiering, kan din verksamhet växa och köpa in fler bilar.

Generös kreditgräns

Vi har som service att alltid erbjuda en bra kreditgräns. Du börjar oftast på 3 miljoner kronor, som brukar vara tillräckligt för att göra de inköp som behövs. Ibland dyker det upp affärer som gör att du behöver höja gränsen, då går det att få upp till 100 miljoner. Vi erbjuder finansiering på upp till 90 % av inköpspriset.

Missa aldrig en bra affär

Eftersom vi vet att riktigt bra deals kan försvinna fort, ser vi till att alltid vara snabba. En bil som är till salu idag, kan vara såld redan imorgon, och vi vill inte att dina bilaffärer ska hamna i händerna på någon annan. Vi har ett stort förtroende för dig och din kompetens och är därför snabba med att låna ut pengar.

För dig som vill mer med dina bilaffärer

När du låter oss hjälpa dig med finansiering, slipper du oroa dig över likviditetsbrist. Istället kan du ägna dig åt att köpa och sälja bilar, samt ta hand om dina kunder med fullt fokus. Med hjälp av våra skräddarsydda tjänster behöver du aldrig missa en bra affär igen.

Kan vem som helst få lagerfinansiering via Handlarfinans?

Du behöver kunna visa att du kommit igång med dina affärer och har bra siffror för att bli godkänd för lagerfinansiering hos Handlarfinans. Har du det, och är redo att växla upp, är det oss du ska vända dig till.

Finns det fler krav för att få ta del av Handlarfinans lagerfinansiering?

Det finns tre punkter som du måste checka av innan vi kan godkänna din ansökan:

  • Du måste ha en lokal där du ställer ut dina bilar.
  • Du måste kunna anmäla ägarbyten direkt (direktanmälan via Transportstyrelsen).
  • Du måste ha en flytande försäkring (fordonslagerförsäkring).

För vilka typer av bilköp kan jag använda Handlarfinans?

Du kan använda oss som finansiär i din verksamhet för inköp i alla kanaler. Det spelar ingen roll om du köper bilar av privatpersoner, andra bilhandlare eller via marknadsplatser.

Här hittar du våra bästa tips för att hitta inköpsmöjligheter

Kontakta oss om du har frågor

Vill du veta mer om lagerfinansiering? Du kan alltid höra av dig till oss. Fyll i formuläret på sajten, skicka e-post: hej@handlarfinans.se eller ring: 010–550 00 01.