Vad är lagerfinansiering?

Som bilhandlare har du förmodligen hört talas om lagerfinansiering och någon gång tänkt ”vad är lagerfinansiering?”.

Lagerfinansiering är en typ av lån för fordonshandlare, som enkelt förklarat innebär att du kan använda ditt lager som säkerhet för ett lån. Denna typ av finansiering skapar möjligheter för dig och ditt företag. Låt oss berätta mer.

Hur fungerar lagerfinansiering?

Lagerfinansiering går kort och gott ut på att du som fordonshandlare använder ditt lager som säkerhet för att få finansiering. Det spelar ingen roll om du köper in bilar från privatperson, företag eller via import – du kan ändå få kapital genom lagerfinansiering.

Genom att använda denna tjänst, kan du alltså öka inköpsförmågan i företaget utan att bli begränsad av traditionella banker som inte ser värdet i dina bilar.

Hur finansierar bilhandlare sina bilar?

Som bilhandlare vill man ofta växa i sin verksamhet och kunna göra fler bra affärer. Men om man inte sitter på mycket eget kapital, kan det vara svårt. Därför använder sig många bilhandlare av lagerfinansiering för att finansiera sina inköp. Risken är annars att man blir begränsad av lånemarknaden som sällan ser värdet i bilarna.

Lagerfinansiering går att få, oavsett om du planerar att köpa begagnade eller nya bilar.

Hur fungerar Handlarfinans?

Att få lagerfinansiering genom Handlarfinans är en enkel och trygg process. Eftersom vi samarbetar med marknadens bästa aktörer kan du sköta hela affären via ett och samma system. Det är snabbt, smidigt och enkelt. Så här går det till:

  1. Du hittar ett fordon du vill köpa

När det finns ett fordon du vill köpa loggar du in på vår kundportal för att ange uppgifter om köpet. Ser allt rätt och riktigt ut, godkänner vi din ansökan inom bara några minuter.

  1. Ni signerar avtalet med BankID

Både du och säljaren signerar sedan avtalet via mobilt BankID, för att garantera en trygg affär för er båda.

  1. Säljaren får pengarna direkt

När ni båda signerat avtalet kommer pengarna in på säljarens konto inom bara några minuter. Enklare än så kan det inte bli.

Här kan du läsa mer om lagerfinansieringens fördelar

Varför välja Handlarfinans?

En anledning till att du ska välja Handlarfinans när det kommer till lagerfinansiering, är helt enkelt att det ökar din försäljning. När vi hjälper dig med din finansiering, kan du köpa in fler bilar och på sikt även sälja fler bilar.

En bra kreditgräns

På Handlarfinans kan vi erbjuda en bra kreditgräns. Man börjar ofta på 3 miljoner kronor, vilket brukar ge möjlighet för bilhandlaren att göra de inköp som behövs. Men dyker det upp affärer som gör att man behöver höja gränsen med tiden, så är det möjligt att få upp till 100 miljoner kronor. Vi erbjuder finansiering på upp till 90 % av inköpspriset.

Snabbt, smidigt och enkelt

Vi vet att riktigt bra affärer kan komma och gå väldigt snabbt. Exempelvis kan en bil som är till salu under förmiddagen, vara såld redan under eftermiddagen. Det är trist att se bra affärer hamna i händerna på andra. Därför är vi noga med att alltid vara snabba, för du ska aldrig behöva vänta på oss. Eftersom att vi har ett stort förtroende för dig och att du kan din bransch, kan vi vara snabba med att låna ut pengar.

Kan alla få lagerfinansiering via Handlarfinans?

För att bli godkänd för lagerfinansiering hos oss på Handlarfinans behöver du kunna visa att du kommit igång med dina affärer och att alla siffror ser bra ut. När du kommit så långt, är redo att börja växa och är taggad på att utöka din verksamhet genom att köpa in fler fordon, då kan du vända dig till oss.

Vilka fler krav finns för att bilhandlare ska kunna ta del av Handlarfinans lagerfinansiering?

  • Du måste ha en lokal där du ställer ut dina bilar.
  • Du måste kunna anmäla ägarbyten direkt (direktanmälan via Transportstyrelsen).
  • Du måste ha en flytande försäkring (fordonslagerförsäkring).

Kan jag använda Handlarfinans för bilinköp i olika kanaler?

Ja, du kan vända dig till Handlarfinans – oavsett om du handlar bilar privat, andra bilhandlare, via import eller via marknadsplatser.

Här finns våra tips om hur du hittar bra inköpsmöjligheter

Kontakta oss med dina frågor

Sugen på att veta mer om lagerfinansiering? Du kan alltid höra av dig till oss. Fyll i formuläret på sajten, skicka e-post: hej@handlarfinans.se eller ring: 010–550 00 01.