Därför väljer tillväxtbolag Lagerfinansiering

Lagerfinansiering används av allt fler bilhandlare, inte minst tillväxtbolag som vill skala upp verksamheten samtidigt som man behåller en stabil kassa. Men vad är det som gör Lagerfinansiering till ett så populärt alternativ? Det är vad denna artikel handlar om.

Lagerfinansiering är en lösning anpassad för bilhandlare. Det som skiljer Lagerfinansiering mot traditionella finansieringslösningar är att man använder fordonet som säkerhet. Detta är något som banken sällan godtar, men med Lagerfinansiering ser man till den potential som finns, vilket öppnar upp mängder med möjligheter för dig som handlare när du slipper ha hela bolagets kapital låst i ert lager.

Lagerfinansiering för att säkerställa kvalitet och tillväxt

Några som upptäckt kraften i Lagerfinansiering är GP Motor som använt tjänsten för att ta nästa steg i sin tillväxtresa.

– Idag kan vi handla bilar i en kvalitet som vi själva kan stå för och vi kan hålla ett ganska stort lager med bilar. Det har verkligen varit en nyckel för att vi kunde komma dit vi är idag, säger företagets VD och grundare, Emil Edman.

Då man med Lagerfinansiering kan finansiera så mycket som 90% av inköpspriset ger det er möjlighet att växa verksamheten snabbt. En annan sak som Emil lyfter fram är tryggheten i att inte riskera att missa en bra affär.

– Du står där och har slut på kassa för att du handlat för veckans budget och sen kommer någon och undrar om du vill köpa morfars Alpina. Då är det väldigt bra att kunna göra den där extra affären.

Mer än bara finansiering

Lagerfinansiering hos Handlarfinans handlar dock inte bara om själva finansieringen, vår lösning hjälper dig med hela inköpet och säkerställer att det blir en smidig och trygg affär för både köpare och säljare, något som inte minst uppskattats när man gör affär men en privatperson.

Allt hanteras med hjälp av BankID och själva köpeavtalet mellan privatpersonen och er som köpare börjar gälla först när privatpersonen har tagit emot sina pengar. Ingen behöver alltså lämna ifrån sig varken bil, nycklar eller registreringsbevis förrän pengar finns på rätt konto och affären är i hamn.

Även service är en väldigt viktig del av Handlarfinans erbjudande. Kreditansökningar godkänns vanligtvis inom några få minuter och hela tiden finns vår personal tillgänglig för att stötta dig genom affären.

Läs mer om Lagerfinansiering med Handlarfinans här