Bilfirma finansiering – Vad finns det för alternativ?

För den som driver bilfirma är finansieringen alltid en stor fråga. Även den som precis ska starta en bilfirma måste ställa sig frågan: ”hur ska jag finansiera mina inköp?”

Som företagare kan du inte ta billån på samma sätt som en privatperson där en mindre kontantinsats kan räcka som säkerhet. Kan man låna pengar av banken? Vad är lagerfinansiering?

Det finns olika möjligheter för dig som driver bilfirma när du ska köpa in nya bilar. Det viktigaste är att du som företagare känner dig trygg med den bilfinansiering du väljer och att du inte går med förlust på dina bilaffärer.

Hur finansierar bilhandlare sina bilar?

Olika bilhandlare, finansierar sina bilköp på olika sätt. Vissa sitter redan på kapital och kan köpa in bilar kontant, medan andra vänder sig till banken för att få lån.

Tyvärr finns det alltid en risk att de traditionella bankerna inte ser värdet i ditt nästa bilköp och därmed sätter stopp för ett lån. Men du behöver inte avstå en lönsam affär bara för att banken säger nej. Det finns nämligen något som kallas för lagerfinansiering, som är en typ av billån.

Hur kan man finansiera ett bilköp?

Om banken säger nej, eller om du av någon anledning inte vill vända dit, kan du finansiera dina bilköp med lagerfinansiering. Det är en typ av billån där vi på Handlarfinans använder ditt lager som säkerhet.

Det spelar ingen roll om bilen du planerar att köpa är begagnad eller ny, vi godtar bilen som säkerhet oavsett.

Hur mycket måste man lägga kontant vid bilköp

När du väljer att köpa in dina bilar genom lagerfinansiering behöver du inte sitta på massor av kontanter. Istället är det själva bilen som är din säkerhet och när du planerar att köpa en bil, finansierar vi upp till 90 % av inköpspriset.

Har inte råd att köpa bil?

Som nystartad bilfirma är det vanligt att inte ha särskilt stor likviditet. Ofta har man en månadskostnad på till exempel lokalhyra och allt som hör till, dit man måste stoppa de pengar man har på kontot. Men när du hittar den rätta bilen till rätt pris, måste du ha möjlighet att slå till för att firman ska gå runt. Då kan du och ditt företag betala med hjälp av lagerfinansiering.

När du har startat din bilfirma, har kommit igång med dina affärer och allt rullar på bra, kanske du känner att du vill växla upp och försöka utöka din verksamhet. Då kan du använda dig av lagerfinansiering vid dina inköp.

Vad är lagerfinansiering?

Lagerfinansiering är en typ av skräddarsydd finansieringslösning för dig som driver bilfirma. Vi erbjuder denna lösning eftersom att vi ser potential i din verksamhet, vi kan branschen och vi vet att det viktigaste är att sätta kunden först.

Skillnad mot traditionella banker

På Handlarfinans godtar vi dina fordon som säkerhet. Det gör sällan traditionella banker. En traditionell bank ser ofta en bilaffär som en förlustaffär, medan vi ser på det tvärtom. Vi ser möjligheterna och vill ge dig chansen att köpa in fler bilar, så att du kan göra fler bilaffärer.

För bilhandlare som vill lite mer

När vi hjälper dig med finansiering slipper du oroa dig över likviditetsbrist. Du får istället möjlighet att köpa och sälja bilar snabbt, smidigt och enkelt. Tack vare skräddarsydda tjänster slipper du avstå lönsamma affärer utan kan istället växla upp och göra fler.

Hur fungerar lagerfinansiering rent praktiskt?

  1. Du har hittat en bil att köpa

Kul! Du har hittat en bil du vill köpa. Logga in på vår kundportal och ange uppgifter om köpet. Om allting ser korrekt ut, godkänner vi din ansökan inom några minuter.

  1. Du och säljaren signerar avtalet med BankID

För att det ska kännas tryggt för både dig som köpare och för den som ska sälja, så signerar ni båda avtalet via mobilt BankID.

  1. Säljaren får pengarna direkt

När både du och säljaren har signerat avtalet, syns pengarna på säljarens bank inom bara några minuter. Snabbt och smidigt, precis som det ska vara!

Läs mer om lagerfinansiering och de fördelar som finns här:

Varför välja Handlarfinans?

En av de främsta anledningarna till att välja lagerfinansiering via oss, är att det ökar din försäljning. Eftersom vi hjälper dig med bilfinansiering, kan du köpa in fler bilar och därmed ge dina kunder ett ännu bredare utbud. Med ett bredare utbud mot kund, ökar troligtvis även ditt företags omsättning.

Som en del i vår service har vi en bra kreditgräns. Den vanligaste ligger på 3 miljoner kronor, vilket brukar räcka för att du som bilhandlare ska kunna göra de inköp du behöver. Men om det kommer upp affärer som gör att du behöver höja gränsen med tiden, så går det att få upp till 100 miljoner kronor och vi erbjuder dig finansiering på upp till 90 % av inköpspriset.

Eftersom bra affärer kan komma och gå väldigt snabbt, är det viktigt för oss att alltid vara snabba. Du behöver alltså aldrig vänta på oss. Tack vare att vi har förtroende för dig och ditt kunnande, kan vi vara snabba med att låna ut pengar.

Bilfirma finansiering – Vanliga frågor och svar

Vi förstår att det dyker upp mycket frågor innan man kommer igång med lagerfinansiering. Därför har vi här samlat de vanligaste frågorna och våra svar på dem, vilket förhoppningsvis kan ge dig klarhet i vilka fördelar som finns.

Vilka är kraven för att jag som bilfirma får ta del av Handlarfinans lagerfinansiering?

  • Du måste ha en lokal där du ställer ut dina bilar.
  • Du måste kunna anmäla ägarbyten direkt (direktanmälan via Transportstyrelsen).
  • Du måste ha en flytande försäkring (fordonslagerförsäkring).

Hur mycket får jag handla bilar för?

Din budget ska inte behöva sätta stopp för en bra affär. Därför erbjuder vi alltid en kreditgräns som är lite extra. 3 miljoner kronor är den vanligaste kreditgräns när vi inleder ett samarbete med en ny bilfirma. Med tiden kan denna höjas till 100 miljoner kronor.

Hur fungerar det för en privatperson som vill sälja sin bil till en bilfirma som använder Handlarfinans?

Privatpersonen som ska sälja sin bil till en bilfirma som samarbetar med oss får ett digitalt köpeavtal som den sedan signerar med mobilt BankID.

Vi vill att det ska vara tryggt och smidigt även för privatpersoner som säljer och kan på ett säkert sätt styrka att det är rätt person som är registrerad fordonsägare i Transportstyrelsens fordonsregister.

Själva köpeavtalet mellan privatpersonen och bilfirman börjar gälla först när privatpersonen har tagit emot sina pengar. Ingen behöver alltså lämna ifrån sig varken bil, nycklar eller registreringsbevis förrän pengar finns på rätt konto och affären är i lås.

Tack vare att vi gör direktöverföringar kommer pengarna snabbt in på kontot och syns inom bara några minuter – oavsett vilken bank personen använder.

Min bilfirma har finansierat en bil via er – vem äger den?

Du som äger bilfirman står som registrerad brukare, alltså leasingtagare, medan vi på Handlarfinans står som finansiär.

Kan jag använda Handlarfinans för alla typer av bilinköp?

Ja, du kan använda oss som finansiär för alla olika typer av inköp i olika kanaler. Oavsett om du handlar av privatpersoner via Blocket, av andra bilhandlare eller via marknadsplatser. Läs gärna våra tips om hur du hittar bra inköpsmöjligheter här:

Kontakta oss när du vill

Vill du veta mer om lagerfinansiering? Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss. Fyll i formuläret på sajten, eller maila: hej@handlarfinans.se eller ring: 010–550 00 01.